Välkommen till JärpenBions blogg! JärpenBion är inte bara en bio... Här händer också allt möjligt annat! Vi gillar vår bio, som förutom 176 sköna biofåtöljer, rymmer café med enkelt kök och andra användbara utrymmen.

Du som företag, förening eller privatperson kan hyra biografsalongen för evenemang, fester och andra speciella tillfällen. Förutom filmvisning, från vår ordinarie repertoar eller efter eget önskemål, kan vi tillhandahålla projektor/videokanon och ljudanläggning.

Järpenbion - inte bara bio

MYNTA - VÄRLDSMUSIK I VÄRLDSKLASS


Fredagen den 11/4 spelades musik i stället för film på JärpenBion. Mynta med den indiske tabla-mästaren Fazal Qureshi (bror till Zakir Hussain) har i många år turnerat i Sverige och även spelat på större festivaler utomlands i USA, Indien och Kina. De bjuder på en spännande blandning av indiskt o afrikanskt blandat med arabiska klanger, jazz och svensk folkton. I bandet finns också den fantastiske violinisten Santiago Jimenez från Kuba och den amerikanske flöjtisten Dallas Smith som bl a turnerat med pianisten Ahmad Jamal. Senaste plattan TEABREAK/Riverside Records har fått många lovord. En musikalisk höjdare som drog en riktigt stor publik! Läs mer om Mynta på hemsidan http://www.mynta.net/.